fredag den 7. oktober 2011

Hvordan får man succes

Internettet savner ikke opskrifter på, hvordan man erhverver sig rigdom og succes. En af de mest ihærdige i den branche er en kvinde ved navn Kirsten Stendevad. Hun driver enkeltpersonsvirksomheden Pure Evolution fra en adresse på Frederiksberg i København. Stendevad er sammen med Christine Bjorholm Eilvig arkitekten bag konceptet Millionøsemetoden, hvis forretningsmodel består i at man kan tjene penge på at bilde folk ind, at de kan coaches til at blive millionær. Det er informationssamfundets svar på Ebberød Bank.
Stendevad har lånt mange af sine virkemidler
fra Anthony Robbins, inklusiv det meget
brede smil.


Stendevad har senest skabt Gudindeskolen, hvis principper bygger på samme grundlag som Millionøsemetoden og Olympia Strunch og hendes Mirakelskole, nemlig at succes ikke kommer af talent, flid eller uddannelse, men af selve troen på succes. Selvtillid er udgangspunktet for individets udviklingsmuligheder. Teknisk set er der tale om subjektiv idealisme tilsat en stor portion amerikansk fremgangsteologi, hvis rødder findes i calvinismens prædestinationslære, der af Max Weber blev identificeret som en af kapitalismens væsentligste forudsætninger. I den opdaterede version er det blot ikke rigdommen, der er vidnesbyrd om tro, men troen, der er rigdommens forudsætning.

En af denne bevægelses store profeter var W.T. Gallwey, der i 1970erne kombinerede principperne for træningen af tennisspillere med new-age-meditation. Meningen er, at man kan overvinde vanskeligheder og modstand ved mentalt at indstille sig på sejr. Det er ad denne vej begrebet 'coach' er vandret fra sportens verden over i terapiens.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar