tirsdag den 21. juni 2011

Hvordan kommer man på forsiden .... 2

Jeg er på forsiden igen. Denne gang drejer det sig om det fotografisk illustrerede ugemagasin Her & Nu, hvis forsidehistorie den 8. juni fortæller som "Sidste nyt fra Kongehuset", at Frederik og Mary er rystede:  "I chok over sex-skandalen".

Historien udfoldes på et af bladets første opslag, hvor rubrikken lyder "Frederik og Mary i chok - Gustaf kan knuse deres fremtid". Uha, tænker man, de har nok fat i noget alvorligt.

Det viser sig at være mig, de har haft fat i, og anledningen er den mangel på elegance, hvormed den svenske konge har håndteret rygterne om sit natte- og underliv. Kort fortalt svirrer den slags altid, og det bedste, man kan gøre, er at ignorere dem, som USA's svar på en uforløst kronprins, Ted Kennedy, skrev i sine meget læseværdige erindringer.

Nu er det jo ingen hemmelighed, at jeg ikke er ekspert i kongehuset. Jeg har i hvert fald ingen privilegeret adgang til kronprinsparrets indre tanker, og hvis jeg havde, ville jeg naturligvis ikke meddele, hvad jeg vidste, til offentligheden og slet ikke Her&Nu. Bladet har bare ikke andre end mig som kilde til historien. I mangel af egentlig viden gætter jeg på, at udviklingen i det svenske kongehus "påvirker det danske kongehus," som jeg sagde til journalisten, der ringede og ville vide, hvad jeg mente. Jeg understregede over for hende, at "det danske monarki står langt stærkere end det svenske." Det er jo ikke atomfysik, men på den anden side er det jo heller ikke forkert.

Journalisten gengav mine udtalelser meget omhyggeligt, men hendes redaktør har åbenbart ment, at det ikke rigtig sælger blade. Redaktøren udlagde det derfor som om bladet har skaffet sig indsigt i kronprinsparrets sjæleliv og anlagde i øvrigt en temmelig fri tolkning på mine udtalelser, så overskriften kom til at sige cirka det modsatte af, hvad jeg citeres for. Og sådan endte Frederik, Mary og jeg på forsiden igen.
Se hele historien her

1 kommentar:

  1. Jeg er sikker på, at Morten Messerschmidt er klar til at indgive en klage over dig til rektor fordi du udtaler dig om ting, du slet ikke kan vide ...

    SvarSlet